Canei beleving

De Canei beleving. Afgelopen woensdag 17 juni was ik te gast op het kantoor van Canei in Zoetermeer. Wil je weten wat ik daar deed en wat deze Canei beleving inhoud?
Samen met mijn schoonzusje Amanda ging ik afgelopen woensdag naar het kantoor van Canei te Zoetermeer. We waren uitgenodigd voor een ware 'Canei beleving'. Wij waren super benieuwd omdat we niet precies wisten wat het inhield! 

We konden het prima vinden en waren er als eerste. De ruimte stond vol met wijntjes en lekkere hapjes. Even rondkijken en plaatsnemen totdat de andere deelnemers er waren.

Wist jij al dat Canei zoveel verschillende wijntjes had? Ik kende er wel een aantal maar wist er ongeveer 3 niet. Cherry en Passion Fruit zijn nieuwe smaken. Ik wist dat er een Hugo variant was maar bijvoorbeeld niet dat er een Hugo Rose variant was.

Canei krijgt vaak vragen van klanten waarom nu hun favoriete Canei smaak of nieuwe smaak niet te krijgen is bij de supermarkt. Dit ligt niet aan Canei maar aan de supermarkten die de Canei verkopen. Zij bepalen welke Canei smaken er in de winkel komen. Zij kunnen daarnaast ook bepalen om Canei er ineens uit te gooien vanwege een concurrent. 

De Canei beleving

We kregen een aantal pagina's voor ogen die we samen gingen behandelen deze middag. Dit waren vragen zoals: 'Als Canei een persoon zou zijn, hoe zou jij hem/haar omschrijven'? Hierbij konden wij denken aan karakter eigenschappen, werk, wat leest hij/zij voor magazines et cetera. Wat heel typisch was dat iedereen dacht dat Canei de Linda leest terwijl bijna niemand van de aanwezigen zelf de Linda leest.


Tijdens het invullen konden we Canei peach drinken. Dit was de enige smaak die we konden drinken tijdens het invullen wat wel jammer was. Veel aanwezigen waren benieuwd naar de smaken die niet bij hun in de buurt te koop waren maar konden dus alleen peach proeven. Afijn. 

Vrijwel aan het einde maakten we kennis met de 'cocktail' varianten van Canei. Deze zijn nieuw en nog niet verkrijgbaar. Deze mochten we allemaal proeven. Er zijn 4 varianten. De:
- Rossini. Dit is een smaak waar vooral de aardbei sterk naar voren komt.
-  Limonsecco. Verwar dit niet met limoncello want dat is wat anders. Hier komt voornamelijk de citroen/limoen smaak naar voren.
- Bellini. Een perzik smaak.
- Spritzer. Hierbij kwam niet echt een fruitsmaak naar voren maar op het etiket staat orange. 

Wat ik van deze cocktails vind?

Ik vind dat het niet echt cocktails zijn. Dat was vrijwel iedereen in de ruimte met me eens. Het lijken meer aanvullingen op het assortiment alleen dan met sterkere smaken. De fruit smaken komen meer naar voren en zijn sterker aanwezig. Bij een cocktail denk ik aan een bacardi mojito, strawberry daiquiri noem maar op. Dit zijn meer wijntjes als aanvulling op de rest. Op zich prima smaken als je de fruit soorten meer wilt proeven maar cocktails zijn het niet. De orange is trouwens ook erg vies! Hij stonk heel erg en (zoals je misschien op de foto ziet) werd die het minst gedronken. De favoriet was de peach, je proefde hier meer de peach smaak dan bij de huidige fles. 

Rond kerst/ oud en nieuw komt Canei ook met een special edition. Een soort van champagne fles en die zal rond de 6 euro gaan kosten. Deze konden wij helaas niet proeven. 

Aan het einde van de Canei beleving kregen we een goodiebag met een Canei wijn, glas, armband en roerstokjes. Al bij al een leuke middag om alles over Canei te horen en nieuwe smaken te proeven.

Ben jij een Canei drinker en/of ben je benieuwd naar de cocktail smaken?

Liefs, Miek

1 opmerking:

  1. Wat leuk zeg! Ik heb vroeger best wel wat Canei gedronken maar de nu eigenlijk nooit meer! Ik houd het in de gaten

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!