SYTYCD | So You Think You Can DanceSo You Think You Can Dance, kennen jullie het programma? Momenteel is het 6de seizoen alweer bezig en ik ben een trouwe kijker. De reden waarom ik dit onder andere volg?
Ik vind dit dus echt een super leuk programma. Ik blijf mezelf verbazen dat er elk jaar weer super talenten meedoen aan de show. Jongeren die vorig jaar te jong waren maar nu de juiste leeftijd hebben kunnen eindelijk meedoen om hopelijk hun droom waar te maken. Mooie gedachte toch?

Wat jullie misschien nog niet wisten is dat ik zelf 14 jaar gedanst heb. Vanaf mijn 6de tot mijn 20ste levensjaar. In mijn oude woonplaats ben ik op mijn 6de gestart met jazzballet. Dit wordt ook wel jazzdans, jazzdance genoemd. Door het jazzballet heb ik onder andere meegedaan aan verschillende demogyjada's en enkele Nederlandse Kampioenschappen. Dit is een foto van een van de voorrondes van het NK Jazzdans van mijn oude dansgroep.


Ik heb altijd met heel veel plezier gedanst. Ik weet nog wel dat ik rond mijn 14e-15e in de selectie 2 groep zat. Om de zoveel tijd werd er gekeken of je kon doorstromen naar selectie groep 1 en dat was echt een big happening voor ons toen. Je zat dan aan de telefoon gekluisterd of je gebeld zou worden of je door mocht. Ik was door, halleluja! Ik zat in selectiegroep 1. Met veel plezier heb ik altijd gedanst. Rond mijn 20ste ben ik gestopt vanwege een aantal redenen. In de dansgroep waar ik toen zat zag ik geen uitdaging meer, ik had interesse in een andere sport namelijk voetbal en een aantal andere dansers gingen ook stoppen. Dat waren voor mij redenen om er ook mee te stoppen.

Nu ik SYTYCD zie begint het bij mij meteen weer te kriebelen en zou ik meteen weer willen beginnen met dansen. Nu is het inmiddels al bijna 5 jaar verder dat ik gestopt ben met dansen en ik merk aan mijn lichaam dat ik zeker niet meer zo lenig ben als toen. Dat is ook niet gek want bij voetbal gebruik je andere spieren dan bij dansen.

Ik weet dan ook dat ik op dit moment niet goed genoeg zou zijn om mee te doen aan een dergelijk programma maar mijn droom is altijd geweest om bijvoorbeeld mee te dansen tijdens een optreden van bijvoorbeeld Justin Timberlake. Ik ben vorig jaar in Antwerpen bij een concert van hem geweest en wauw! Hoe geweldig is het om de mensen te zien die met hem dansen. 

Herken je mij? (oude foto)

Dit wilde ik even met jullie delen, zo weten jullie weer iets meer over mij!

Wat vinden jullie van SYTCYD?

Liefs, Miek


4 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf nooit echt gedanst, maar ook bij mij begint het altijd te kriebelen als ik sytycd kijk, haha! Jammer dat je gestopt bent, maar ik denk dat het toen wel een logische keuze was en natuurlijk is voetbal ook een geweldige sport! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja bij jou ook? Dansen is gewoon zo leuk! Ja bij het voetbal heb ik in ieder geval nog genoeg te leren haha! Liefs,

   Verwijderen
 2. Ik vind het een heel leuk programma! Jammer dat ik er zo weinig tijd voor heb! =(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hé! Ik kijk altijd uitzending gemist omdat ik op woensdagavond train. X

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!