Frustraties

Een korte titel omdat het eigenlijk meteen zegt waar het op slaat. Frustratie. Waarom ik gefrustreerd ben? Lees met me mee
Nadat ik afgestudeerd ben aan Fontys HBO Pedagogiek te Eindhoven kon ik meteen bij mijn stage bedrijf in de zomervakantie periode werken. Super fijn. Na de zomervakantie kreeg ik een contract aangeboden en zo ben ik 2 jaar werkzaam geweest binnen dit bedrijf en heb ik drie wijzigingen gehad in contract. Van 80% naar 50% naar 70% werken. Afgelopen 1 juli 2014 zou ik dan een vast contract aangeboden moeten krijgen maar zoals velen van jullie weten werden er toen 0,0 vaste contracten in de zorg aangeboden. Ook ik kreeg geen vast contract wat wilde zeggen: 'Dag Mieke, je wordt bedankt'. 

Nu is het inmiddels juni 2015 en heb ik nog steeds geen baan in de zorg kunnen bemachtigen. Momenteel werk ik als gastouder 11 uur per week maar dat zet geen zoden aan de dijk. Dat wil zeggen dat ik dus erg goed & netjes met mijn geld om wil gaan wil ik überhaupt alles aan het einde van de maand kunnen betalen. 

Solliciteer je dan nog wel, vraag je je misschien af? JA! Wekelijks gaan er sollicitaties via de mail de deur uit maar het enige wat ik terugkrijg zijn afwijzingen. Ik solliciteer de laatste paar maanden ook buiten mijn vakgebied om maar aan de bak te kunnen. Ik wil werken! Ik ben gemotiveerd & enthousiast en ik wil graag werken. Waarom is het dan zo moeilijk als HBO'er om aan een baan te komen?

Vinden ze me voor sommige banen te hoog opgeleid? Kost ik teveel? Heb ik te weinig ervaring? Ben ik nu al te oud?

Ik weet niet wat het is maar ik raak gefrustreerd en soms moedeloos. Wat moet ik doen? Ik had nooit verwacht op mijn 25 bijna 26ste levensjaar als HBO'er thuis te zitten en maar 11 uur per week te werken. Ik heb er over na gedacht om een cursus thuis te volgen maar waar begin je? Het moet een cursus zijn waar ik van weet dat ik daarmee wel aan het werk kom en wat mij ook nog deels interesseert (ook wel zo fijn). 

Alle tips zijn dus welkom! Graag in de omgeving Den Bosch /Eindhoven en het liefst fulltime werk. 

Hebben jullie ook wel eens een frustratie moment gehad?
Bron foto: Julian Povey
Liefs, Miek

17 opmerkingen:

 1. Herkenbaar "probleem"
  Tegenwoordig krijg je ook zowat geen vast contract meer en is het na een klein jaartje dikke doei en misschien tot over 3 maanden. Des te meer reden voor mij om te knokken voor een eigen bedrijfje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem. Inderdaad zo werkt het. Knok inderdaad maar hard voor je eigen bedrijf! Groetjes,

   Verwijderen
 2. Begrijpelijk! Ik heb hetzelfde. Ben twee jaar geleden afgestudeerd in de journalistiek. Maar heb ook nog steeds geen vaste baan. Heb nu twee banen in de horeca, gezamenlijk rond de 30 uren. En nog een eigen freelance tekstbedrijf en mijn blog. Je moet wat.. Probeer inderdaad op andere vakgebieden te solliciteren. Probeer via via eens! Succes!
  X Wilmke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wilmke. Je moet inderdaad iets, ik wil gewoon werken.. is het niet in mijn eigen branche dan ergens anders maar met 11 uur in de week kom je niet ver. Bedankt voor de tip ik ga eens kijken! Liefs,

   Verwijderen
 3. Zoo herkenbaar! Ik ben vorig jaar afgestudeerd als grafisch ontwerper en heb nu nog geen baan in mijn sector. Ik solliciteer me helemaal lam maar krijg ook alleen maar afwijzingen. Vaak zeggen ze ook dat ik geen werkervaring heb (klopt, alleen maar stages) maar hoe kan ik nou werkervaring krijgen als ik nergens aan de bak kom?

  Ik snap jou frustratie zo erg! Thuis zitten is killing! Gelukkig heb ik nu een vast contract gekregen bij mijn bijbaan, helaas is dat seizoenswerk en zit ik in de winter weer thuis. Ook is het niet in mijn vakgebied. Ik denk vaak, heb ik daarvoor 10 jaar gestudeerd? Om te werken in een andere branche?

  Begin dit jaar ben ik een eigen bedrijf gestart om zo toch affiniteit te houden met ontwerpen. Helaas is dit niet echt iets wat ik wil, ik wil het liefste gewoon voor een baas werken!

  Toch houd ik goede moed, uiteindelijk komt alles vast wel op zijn pootjes terecht, en tot die tijd is het maar behelpen, er zit helaas niets anders op.

  Heel veel succes met het vinden van een baan! Ik gun het je van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Leoni. Inderdaad, neem überhaupt iemand aan anders kun je wel als reden geen werkervaring geven maar hoe kom je dan ooit aan de werkervaring! En ja, heb ik mijn HBO studie afgerond om nu op mbo niveau 11 uur te werken? Nee dat was ook niet mijn planning. Houd goede moed, ik ga ook duimen voor jou! Liefs,

   Verwijderen
 4. Ahhh, vreselijk toch! Hopelijk snel de job van je leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahhh balen zeg! ik hoop dat je gauw wat vindt! Is het anders geen optie om ipv een baan te zoeken naar een stageplek? Dan blijf je toch bezig in je branche en wie weet levert dat wel een baan op? Of misschien in het buitenland voor een tijdje? Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Justine. Nee een stageplek is geen optie aangezien ik qua financiën (o.a.) echt op zoek ben naar een baan. Buitenland is ook momenteel geen optie want ik woon samen met mijn vriend en hij heeft hier een vast contract, maar bedankt voor het meedenken!

   Verwijderen
 6. Die frustratie ken ik maar al te goed ! Ik verloor mijn job door een reorganisatie in 2013 en sindsdien is het miserie. Ik heb ondertussen 2 waardeloze jobs gehad bij arrogante mensen (1 zelf weggegaan, 1 ontslagen omdat ik niet genoeg naar hun pijpen danste), zeer veel afwijzingen en nog veel meer sollicitatiemails die onbeantwoord bleven. Ik heb dan nog het extra "probleem" van leeftijd, ik ben nu 43 en dat is blijkbaar oud voor velen. Ik kan me wel bezighouden thuis maar financieel begint het krap te worden. Bovendien is zo'n situatie absoluut niet goed voor mijn zelfvertrouwen. We moeten allemaal langer werken maar als je als veertiger werkloos wordt krijg je zelfs al bijna geen kansen meer ! Ik twijfel ook over een opleiding maar welke dan ? Welke geeft wel kansen tegenwoordig ? In ieder geval ik wens je ook heel veel succes met het vinden van een job !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peggy. Wat vervelend voor je! Inderdaad bezighouden gaat inderdaad wel maar financieel is het echt een probleem en zelfvertrouwen wordt er inderdaad niet beter op met telkens afwijzingen. Maar ik hoop voor jou dat je ook leuke baan in de toekomst krijgt, blijf positief! Dankje voor je reactie, we houden vol!

   Verwijderen
 7. Wat balen joh! Dit hoor ik zo vaak. Ik ben eind 2015 klaar met mijn opleiding. Ik hoop ook echt wat op mijn niveau te vinden. Je ziet steeds vaker dat letterlijk HBO/WO studenten in een winkel, cafeetje of in een magazijn werken. Simpelweg omdat ze niets kunnen vinden op hun vakgebied.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Chahrazad. Ja ik hoop ook voor jou dat je aan het einde van je studie wat kunt vinden! Succes alvast met de laatste loodjes, groetjes

   Verwijderen
 8. Hoi Mieke,
  Als je wilt werken om het werken, zou ik Studentenwerk (en soortgelijke sites) in de gaten houden. Daar staan i.p.v. bijbanen voor studenten, ook heel vaak fulltime banen op. Die banen zijn veelal bedoeld voor starters die klaar zijn met hun opleiding. Dan werk je wel op de klantenservice van bijvoorbeeld CZ, maar je krijgt dan vaak wel rond de 12 euro bruto. Ook bedrijven als Ziggo, Essent en KPN zoeken zulke mensen veel in de regio Breda en Tilburg. Oh, en als je je WFT certificaat wilt behalen (op kosten van het bedrijf), zoekt de Rabobank vaak ook kandidaten die fulltime aan de slag willen. En in die sectoren kun je vaak ook nog doorgroeien! Hopelijk heb je wat aan mijn tips, succes! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, ik heb al een aantal keren gereageerd via Studentenwerk maar tot nu toe ook alleen maar afwijzingen. Zij hebben inderdaad ook vacatures voor Rabobank maar daarvoor was ik ook afgewezen. Essent en eneco hebben momenteel geen passende vacatures. Bedankt voor je tips! Groetjes,

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!