24 december, de dag voor 1e kerstdag

De temperatuur begint te zakken, de verwarming gaat aan en de dagen worden weer korter. Buiten is het donker en dan is het binnen met kaarsjes en een open haard extra gezellig. Nog eventjes en dan is het kerst! Alle reden om een kerstmarkt te bezoeken En waarom dan niet naar de kerstmarkt in Maastricht? Maastricht is een heerlijke sfeervolle stad, met gezellige winkels.
Mijn vriend had een vrije dag dus de mogelijkheid om samen een dagje erop uit te gaan. We wilden eerst naar Valkenburg of naar Duitsland. Aangezien die kerstmarkten daar maar tot 23 december open zijn waren we daar te laat voor. Na even zoeken op google kwamen er uit op Antwerpen en Maastricht. Antwerpen zijn we samen al 2 keer geweest dus daarom ging de keus uit naar Maastricht.


Daar gingen we dan, de auto in en +- 1.5 uur verder waren we aangekomen in Maastricht.
TIP: Parkeren bij P+R Maastricht Noord. Gratis parkeren en voor 1 euro met de pendelbus voor 2 personen naar de stad en terug. Je wordt midden in de stad afgezet, ideaal!

Op het Vrijthof staan houten kraampjes met lekkernijen als oliebollen en gluhwein. Ook kun je er cadeautjes kopen voor onder de kerstboom. Bijvoorbeeld hele mooie houten schalen en kaasplankjes van olijfhout, maar ook leuke mutsen, handschoenen en sjaals. Daarnaast staat er op het Vrijhof een ijsbaan van maar liefst 1000m2. En er is een reuzenrad van 60 meter hoog en een draaimolen met etage. Van het reuzenrad en de draaimolen heb ik even een foto gemaakt!Aangezien ik al een week zin had in chocomel met slagroom zijn we dit vrij snel gaan drinken. Heerlijk een warme choco met leuke kerstmuziek op de achtergrond en mooie kerstversiering. Jammer genoeg was de markt niet zo heel erg groot, dus waren we snel klaar. Hierna zijn we gewoon de winkels langsgegaan en hebben we wat samen gegeten. Omdat we nog niet naar huis wilde gaan zijn we doorgereden naar Valkenburg.
Ik wilde heel graag naar Valkenburg dus stug zoals ik ben zijn er erheen gegaan.
Maar helaas, helaas er was niet zoveel meer te doen dus zijn we naar huis gereden.

We hebben het samen wel heel fijn gehad, was weer even geleden dat we er samen op uit zijn gegaan. Pim wilde niet met me op de foto in de arrenslee dus ben ik maar alleen gegaan!
Hebben jullie vandaag nog wat ondernomen of gaan jullie nog wat doen?
Alvast allemaal een hele fijn kerst toegewenst!


Liefs, Miek


1 opmerking:

  1. Wat een leuke blog! Leuk dat je naar de kerstmarkt in Maastricht bent geweest! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!