Happy New Year! Wat zijn jou goede voornemens?Ten eerste; Happy New Year lieve volgers!
Hebben jullie een leuk oud en nieuw gehad? 
Ik vond het hartstikke leuk! Een nieuw jaar, nieuwe voornemens!
Of je nu wilt stoppen met roken, extra kilo's wilt verliezen of gezonder wilt eten..wat zijn jou goede voornemens?

Ik heb hieronder een aantal tips die je kunnen helpen om jou goede voornemens waar te maken.

1. Wees zo concreet mogelijk.
Bijvoorbeeld: 'Ik wil afvallen', is niet concreet. Maak bijvoorbeeld dan een doel:'Ik wil binnen 4 maanden 4 kilo afvallen'. Dat is concreet, dat kun je meten. Je kunt het dan voor jezelf als je dat fijn zou vinden nog verder concretiseren door jou doel te specificeren hoe je dat gaat doen. Ga je 2 keer per week sporten, ga je bijv. geen suikers meer eten, laat je iets in je eetpatroon weg bijvoorbeeld. Wees zo concreet mogelijk dat is alleen voor jezelf makkelijker.

2. Doe het voor jezelf.
Heb je een bepaald voornemen omdat je vriend of ouders dit bijvoorbeeld graag zien? Denk hierbij aan maak je huiswerk op tijd af of dat je meer moet opruimen. Of dat je denkt dit is mijn goede voornemen omdat ik weet dat mijn ouders of vriend dit graag zouden zien... Niet doen! Het kan wel dat je bijvoorbeeld samen iets wilt en elkaar motiveert om je doel te bereiken. Zoals samen afvallen of financieel beter op het geld letten waar je het aan besteed als gezin of partners zijnde. Maar het belangrijkste is, doe het voor jezelf of bijvoorbeeld dan je gezin, dan is de kans het grootst dat het slaagt.

3. Hoe ga jij je voelen/wat ga je doen als je, je doel realiseert.
Wanneer jij je doel realiseert zou je helemaal happy de peppy moeten zijn want het is gelukt! Heb je dit gevoel niet.. Kijk dan nog eens naar puntje 2, en vraag jezelf af waarom je niet happy bent. 

4. Wat zijn bezwaren om je doel niet te halen.
Schrijf deze allemaal op. Bijvoorbeeld ik heb geen zin, het is te moeilijk, het kost teveel tijd, energie of geld. Wanneer je deze bezwaren opgeschreven hebt, ga je oplossingen bedenken. Wanneer je dit niet doet, zullen deze bezwaren tijdens het behalen van je doel toch anders wel naar voren komen. Als dit zo is heb je voor jezelf al de oplossing klaar liggen. Bijvoorbeeld: Dan ga ik dit doen of zus en zo. Bedenk deze oplossingen ook in alle rust en niet snel, snel tussen alles door. Als je tegelijkertijd nog met 3 anderen dingen bezig bent kun je niet je focus stellen op dat wat nu belangrijk is. 

5. Zet je plan in je agenda en maak gebruik van reminders.
Maak je meer gebruik van een digitale agenda of papieren agenda, dat is jou keus. Wat jij het meeste gebruikt is voor jou het fijnst. Maak kleine reminders in je agenda die jou aan je doel laten herinneren. Bijvoorbeeld je financiën beter op orde maken. Zet dan aan het einde van je week, op een dag waarvan jij weet dat het je uitkomt een reminder; financiën bijwerken. Zo is alles weer op orde, rust in je hoofd en kan je weer verder en ben je trots dat je het gedaan hebt. Stel je wilt 2 liter water drinken per dag bijvoorbeeld hang dan op de koelkast een foto van een flesje spa, hang ergens een post it op met: 'Water drinken', kleine dingetjes die je aan je doel laten herinneren. Dat is even een reminder van hé, ohja! 

6. Vertel anderen over je goede voornemens.
Het helpt altijd als anderen meedenken. Wie weet heeft een vriend of een vriendin hetzelfde voornemen als jou en kun je tips en tricks uitwisselen, super handig toch! Je kunt dan ook trots aan familie of vrienden vertellen wanneer iets gelukt is en dit geeft jezelf ook een boost om verder te gaan.

7. Beloon jezelf.
Waar doe je het voor? Voor jezelf is het belangrijkste, maar natuurlijk is een beloning voor je zelf wel extra leuk en een goede motivatie om ervoor te gaan! Heb je ergens een super mooi jurkje zien hangen, een leuke vakantie of bezienswaardigheid, of een mooi fototoestel? Stel voor jezelf een beloning op die het waard is om voor te strijden om je doel te halen. 

Waren dit goede tips voor je? Ik hoor het graag!
Succes met jullie goede voornemens dit jaar.

Liefs, Miek


4 opmerkingen:

 1. Wat een fijne tips Miek! Hier heb ik zeker wat aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral zo concreet mogelijk zijn is een heel goede tip. Het is anders zo lastig om ergens aan te beginnen. Zelf heb ik dit jaar geen goede voornemens, deze manier van aanpak werkt toch nooit voor mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je berichtje, elke aanpak werkt voor iedereen anders en dat is ook maar goed :) doe je eigen ding!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!