Pagina's

DIY | Granola maken


Nu een DIY op het gebied van food, namelijk maak je eigen granola. Ik heb inspiratie opgedaan van verschillende sites zoals befitandfash, madebyellen en de AH. Hierbij mijn homemade granola.



Ik heb dit recept samen met mijn moeder gemaakt dus wij hebben een dubbele portie gemaakt (voor 2 huishoudens). Wil je het voor jezelf maken dan moet je alles door 2 delen.

Benodigdheden:
- 400 gram havermout vlokken
- 150 gram walnoten
- 200 gram amandelen
- 100 gram pompoenpitten
- 7-8 eetlepels honing
- 4 eetlepels kokosolie

Alle benodigdheden mix je door elkaar in een grote kom en verdeel het ongeveer in 2 gelijke porties. 1 voor mij en 1 voor mijn moeder.

De 1e portie verdeel je over een bakpapier vel en deze portie ga je nu op 165 graden bakken in het midden van de oven. Op internet stond ongeveer 15 minuten maar ik merkte dat dit niet voldoende was. Ik heb het na de 15 minuten op 170 gradeb gedaan en het blad 1 stand hoger gezet.
Dit is 1 portie verdeeld over het bakpapier voordat het de oven in gaat
Hierbij is de granola net uit de oven na 20 minuten baktijd. Mooi goudbruin.



Je kunt de granola eigenlijk de hele dag in je eetmomenten kiezen.
Als ontbijt met yoghurt en wat fruit erbij, als tussendoortje puur zo uit de hand of als lunch met bijvoorbeeld quinoa. Je kan de granola zelf ook variƫren door er de ene keer wat superfoods bij te doen of bijvoorbeeld pure chocolade (meer dan 70%).
Ik kies er bijvoorbeeld voor om de ene ochtend kokosrasp en acaizaad toe te voegen en de andere keer wat chocolade. Dan varieer je wat meer!




















Om het handig op te bergen en te bewaren kun je gebruik maken van een weckpot. Ik heb deze van mijn oma die wilde ze weggooien. NO! Dus nu gebruik ik ze.



Lijkt je dit lekker om zelfs eens te maken?




Liefs, Miek

2 opmerkingen:

  1. Zelfgemaakte granola is zo lekker! Ik denk dat ik dit weekend nog maar eens een portie ga maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!